תרגיל הפלא לשינה עמוקה מתוקה ונעימה
- תאריך: יוני 20, 2015
- על ידי: keren
- בתוך: מהבלוג שלי
0

מבית היוצר של פרחי יוגה www.yogali.co.il
נתחיל ב-10 הטיפים שלי לשינה רגועה:
- טיפ ראשון: השתמשו בכרטיסיה שבהמשך. מומלץ להדפיס אותה על דף קשיח או אפילו לניילן. שימרו ליד מיטת הילד. נסו לשמור על רצף ולרגל בכל יום למשך מספר ימים ברצף – זה עובד! כדאי להשקיע 5 דקות בכל ערב ולא לבלות את השעתיים הבאות בטיולים הלוך
חזור מהמיטה של הילד לסלון.. - טיפ שני: ניתן גם להקריא לילד דרך הטלפון או המחשב אם אינכם נמצאים על ידו ובכך לשמור על רצף, כמובן שגם הסבתא, הדודה, או הבייביסיטר יכולים גם לעשות זאת במקומכם.. אפשר גם להקליט את ההוראות בקולכם ולתת לילד לשמוע דרך MP או לצרוב
על דיסק. - טיפ שלישי: בימים בהם ההתרגשות גדולה מהרגיל ויש קושי להיכנס למצב רגוע ולהיות בהקשבה, הנחו את הילדים ל"הקשבה מודעת" כדי להקשיב, צריך להיות בשקט – הקשיבו לקולות שבאים מתוך הבית פנימה, מבחוץ, מה מהקולות והצלילים או –
היעדרם מאפיין את הלילה? אם יש שעון בחדר שימו לב לקול התקתוק, לאחר מכן – יהיה קל יותר לתרגל הקשבה להוראות בשקט. - טיפ רביעי: לילדים רבים רגישות מיוחדת לעקיצות יתושים (אפילו בחורף יש!) מירחו על גוף הילד מספר טיפות של שמן גרניום (מרחיק יתושים טבעי) בהתחלה הריח קצת חזק אבל תוך כמה דקות הוא נחלש ונספג עושה את העבודה! נמכר בכל סופרפארם – וחנויות טבע.
- טיפ חמישי: ניתן להוסיף לתרגיל הנחיה לכווץ ולשחרר את שרירי הגוף על פי הסדר – המופיע בהנחיות ובכך להוריד מתח שהצטבר בשרירים. פעולה זאת של כיווץ והרפיית השרירים לכל אורך הגוף מרפה את הגוף באופן טבעי וקל ותורמת לשינה עמוקה ורגועה יותר!
- טיפ שישי: ישנם ילדים עם רגישות יתר בידקו תוויות מגרדות בפיג'מה, או גומי לוחץ.
- טיפ שביעי: וודאו שאין בחדר יותר מידי מכשירי חשמל פועלים זה עלול להקשות על – ההירדמות.
- טיפ שמיני: ברור שעדיף שלא … אבל אם חייבים לראות סרט לפני השינה בחרו יחד – משהו מרגיע, ללא מוזיקה רועשת ואפקטים קוליים, או כל דבר שלא ממש מתאים לאווירה הרגועה שאתם מנסים ליצור מיד אחרי. מחקרים רבים כבר הראו שצפיה בתכנים תזזיתיים, אלימים או רועשים לפני השינה מגבירה את רמת הסטרס בגוף ומשפיעה לרעה על רגיעה והירדמות קלה. (גם פרק של דורה וחטפני עלול להביא לתוצאה הפוכה מהמצופה)
- טיפ תשיעי: ואחרון בעניין הצפייה שלפני השינה הוציאו את הטלוויזיה מהחדר ובמקומו – השקיעו ב DVD נייד יש דגמים פשוטים, קטנים וממש לא יקרים כך כשהסרט ייגמר, ה – DVD יוצא מהחדר והילד פנוי לישון. ניתן גם לקחת אותו לנסיעות מארוכות וטיולים, שזה בונוס נוסף.
- טיפ עשירי: וודאו שהחדר נעים, לא מבולגן מידי, או מואר מידי. עודף גירויים בסביבת השינה מפריע מאוד לשינה רגועה. סדרו משחקים וחפצים רבים מידי המפוזרים בחדר. גם צבע הקירות והאיורים אם יש כדאי יהיו בגוונים מרגיעים ובקו נקי. מנורת לילה כדאי לכבות – לאחר שהילד נרדם. על מנת לשקוע בשינה עמוקה (ולהפריש הורמונים טבעיים וחשובים ביותר) הגוף זקוק לחשיכה. אור (גם אם קטן) עלול להפריע למחזורי השינה הטבעיים להתרחש.
הנחיות להורים:
הקריאו לילדיכם בקול שליו ונמוך את ההוראות הבאות מיד לאחר הכניסה למיטה. מילת המפתח "רגוע" חיזרו על המילה בכל גרסאותיה באותו אופן האריכו את – המילה והדגישו אותה זה חשוב מאוד ליצירת מנטרה קבועה וחוזרת ליצירת תחושת רוגע – ושלווה.
אנחנו עוברים לפי הסדר על כל הגוף מכפות הרגליים ועד הראש, אל תוותרו או תדלגו על חלקים, זה עוזר לילד להיות שותף לתהליך הרגיעה וההירדמות. הקפידו על אווירה נעימה בחדר, מינימום תאורה ויצירת מרחב של שקט רק לדקות הראשונות.
אח"כ כשנפרדים
מהילד ניתן לחזור לפעילות רגילה. נשקו את הילד, אחלו לו ליל מנוחה ואם הגוף עדיין מראה סימני אי שקט, הרגליים או הידיים – זזות הזכירו לו שכבר הרדמתם את הגוף, חיזרו על – ההוראות בלחש, היפרדו מהילד ואם הוא מתקשה לשחרר אתכם, הבטיחו לו שתחזרו לבדוק מה איתו עוד מספר דקות במידה ויש צורך חיזרו על התרגיל שוב.
** אם בלילות הראשונים הטקס יתארך, לא להתייאש, תוך כמה ימים תוכלו לתרגל את הגרסא המקוצרת ולבסוף הבונוס הילד כבר ילמד להרדים את עצמו לבדו! זה בדוק וזה – עובד – המלצה נוספת, בזמן שעוברים על כל איברי הגוף מומלץ לשלב מגע להניח יד על – האזור הרלבטי זה מאוד מרגיע ועוזר לילד להתמקד.